Företagstransaktioner

Nycklarna till Gotapacks lyckade försäljning

Om Gotapack

Gotapack arbetar med läkemedels­industrin

Gotapack är ett agenturbolag som säljer process och förpackningsmaskiner till läkemedelsindustrin i Skandinavien. De har funnits i 25 år och har sitt huvudkontor i Västra Frölunda i Göteborg.

Gotapacks utmaning

Utmaning
Behövde förstå marknads­värdet

När Jan Johannesson, tidigare ägare av Gotapack, kontaktades av ett stort företag som var intresserade av att köpa företaget, började han fundera på försäljning, med tanke på att han närmade sig pensionsåldern.

Men innan han bestämde sig, ville Jan och Gotapacks styrelse undersöka marknadens intresse och söka fler bud för att förstå bolagets marknadsvärde. Så de vände sig till oss på Fintegrity, med uppdraget att hantera försäljningsprocessen från start till mål.

Vår lösning

Lösning
Tog fram fler köpare för att få upp priset

Vi lät Gotapack genomgå vår noggrant framtagna säljprocess, som inleds med en djupgående analys. Vi inhämtade all information om företaget för att få en detaljerad bild av bolagets finansiella ställning, men också dess styrkor, utmaningar, risker och möjligheter. All information från intervjuer och research sammanställdes i ett informationsmemorandum, som sedan användes för att bearbeta potentiella köpare på marknaden. Vi kompletterade Gotapacks lista av potentiella intressenter med köpare från vårt eget nätverk, vilket startade budgivningsprocessen.

När Gotapack beslutade sig för att gå vidare med börsnoterade Addtech, stöttade vi företaget under due diligence-processen och tog hand om förhandlingarna samt de finansiella beräkningar som krävdes för att komma fram till en struktur och slutgiltig köpeskilling som säljarna var nöjda med.

Vi hade ingen aning om vad vi skulle gå igenom, och det var skönt med tryggheten vi kände hos Fintegrity. Vi slapp väldigt mycket merarbete i försäljningsprocessen som vi troligtvis hade haft problem med. Teamets professionella kompetens med personligt hjärta och engagemang, samt kunskapen om ekonomi, är en svårslagen kombination som vi inte hade hittat någon annanstans.
— Jan Johannesson, VD, Gotapack

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig? Hör av dig.

Kontakta oss så hjälper vi dig reda ut dina behov och vad vi kan hjälpa dig med. Vi inleder med en kostnadsfri workshop för att identifiera dina utmaningar, möjligheter och vilka insatser som kommer göra störst skillnad för ditt bolag. Efter behovsanalysen presenterar vi ett förslag på ett värdeskapande samarbete. Sen är det upp till dig om du vill ta nästa steg på din företagsresa tillsammans med oss.

Fler av våra case

Postery fick ett team som matchar deras behov

Hos oss fick Postery en partner som kunde hjälpa bolaget med allt från löner, bokslut och redovisning till strategiska uppgifter…

Weekly Revolt fick ett team av vassa kompetenser

Idag har Weekly Revolt alltid sitt Fintegrity-team med en affärsdriven CFO i täten nära till hands.