CFOAAS

There’s a new CFO in town.

Låt oss introducera CFOaaS. Strategisk kompetens på abonnemang.

Ett team av kompetenser icon
Ett team av kompetenser

Få tillgång till en vass CFO-tjänst med ett helt team av kompetenser. Genom att arbeta med flera får du tillgång till kunskap som inte ryms i en enda person. Vi skapar den perfekta CFO:n som anpassas efter dina utmaningar och möjligheter.

Vi växer med dig icon
Vi växer med dig

Tack vare vår mångfald av vassa kompetenser kan vi enkelt växa med ditt företag. Vi jobbar kontinuerligt med att anpassa team och resurser efter dina behov, och ser till att du alltid har rätt personer som hjälper dig genom företagets olika faser.

Betala bara för det du behöver icon
Betala bara för det du behöver

Många företag har inte behov av en heltidsanställd CFO. Samtidigt är det svårt att hitta en CFO med rätt kompetens och erfarenhet som vill arbeta deltid. Det dilemmat har vi löst. Hos Fintegrity betalar du en fast abonnemangskostnad anpassad efter dina behov.

Vi stöttar dig i alla faser

1. Uppstartsfas

Rutiner och processer som håller för tillväxt

Under ett bolags uppstartsfas är det viktigt att bygga rutiner och processer som håller för tillväxt. Vi stöttar er i alla utmaningar under resans gång, från att från att förhandla med investerare och skapa incitamentsprogram för att knyter till sig rätt personer, till att driva arbetet med utvecklingsfinansiering. Vi hjälper även till med att styra och följa upp utvecklingsprojekt.

2. Tillväxtfas

Knyt till er de bästa personerna på er resa

Nästa steg på resan — tillväxtfasen. Nu kan det vara tillfälle att skapa ersättningspaket som gör er till en attraktiv arbetsgivare, så ni kan fortsätta knyta till er de bästa talangerna. Här hjälper vi också till att bygga finansieringsstrukturer för tillväxt, styrnings- och uppföljningsmodeller med ekonomiska ansvarsenheter och ger ekonomisk support i samband med due diligence.

3. Expansionsfas

Håll ihop företagets affärsområden och marknader

I expansionsfasen börjar många titta utanför Sveriges gränser. Vi finns här för att bland annat bygga rätt finansieringsstrukturer. Vi fortsätter hjälpa till i värderingsdialoger och förhandlar med investerare. Vi arbetar också med ekonomisk styrning som håller ihop bolagets affärsområden och marknader, och hjälper till att förbereda för eventuell notering eller exit.

4. Mognadsfas

Säkerställ din önskade finansiella position

I mognadsfasen blir det viktigt att säkerställa att bolaget håller sin önskade finansiella position i branschen. Vi hjälper till att strukturera finansieringsupphandlingar och fortsätter förberedelserna för eventuell notering, exit, generationsskifte eller delexit. Oavsett i vilken fas du befinner dig och vilka mål du har stöttar vi i de funktioner du behöver för att växa.

box-1 icon
Analytics

Få affärskritiska insikter från din data

Vi samlar, strukturerar och analyserar din data så du tryggt kan ta beslut om olika frågor som rör bolaget, oavsett om det rör ekonomi, inköp, beläggning eller andra områden som är centrala för din affär. Med vår Analytics-tjänst får du hjälp att identifiera viktiga nyckeltal och kombinera data från olika källor för att skapa en helhetsbild av din verksamhet. Vi planerar, projektleder och kravställer mot IT-leverantörer för att fylla gapet mellan affär och teknik. På så sätt skapar vi verkliga resultat för dig och ditt bolag.

Se hur vi hjälpt våra kunder att växa

Weekly Revolt fick ett team av vassa kompetenser

Idag har Weekly Revolt alltid sitt Fintegrity-team med en affärsdriven CFO i täten nära till hands.

Postery fick ett team som matchar deras behov

Hos oss fick Postery en partner som kunde hjälpa bolaget med allt från löner, bokslut och redovisning till strategiska uppgifter…
Hos Fintegrity har jag fått en senior partner som jag kan bolla high-level frågor med. Vi diskuterar många olika saker som bolagsbudget, försäljning, och hur man bygger en bättre kontoplan. Ekonomi är roligt när man gör det med duktiga människor som kan ekonomi på en hög nivå.
— Jonathan Hoel, Grundare av Weekly Revolt

Få svar på dina frågor

Är det bindningstid på CFOaaS?

Ja, vi har som utgångspunkt en uppsägningstid på 2 månader i våra avtal. Det syftar till att skapa en ömsesidig trygghet, men även en tillräckligt hög flexibilitet för dig som kund för att du ska kunna manövrera en situation där förutsättningarna snabbt kan förändras.

Arbetar ni hos oss eller hos er?

De flesta av våra medarbetare kör med olika nivåer av hybridarbete, som innebär någon dag eller två ute hos kund, någon dag hemifrån och ett par dagar tillsammans med kollegorna på vårt kontor. Vi vill gärna vara lite mer hos er i uppstartsfasen för att lära känna ert team och er kultur, så att vi får en riktig kickstart på vår leverans av CFOaaS!

Gör ni även redovisning?

Som huvudregel hanterar vi inte redovisning, men vi ansvarar för att kvalitetssäkra redovisningsfunktionen och optimera den om det behövs. I enstaka CFO-uppdrag är vi behjälpliga med redovisningstjänster, men vi har relativt begränsade resurser på området och lägger hellre vår energi där vi kan göra större skillnad för ditt företag. Hör gärna av dig till oss om du är osäker på vad du behöver hjälp med – om inte annat kan vi guida dig vidare till en bra redovisningskonsult som passar dina behov.

Hur mycket behöver jag driva själv?

Det viktigaste är att det finns ett öppet mindset och tillgänglighet hos ledningen i bolaget, eftersom det ofta innebär en insats från dessa personer — speciellt i början av vårt samarbete.

Vad gäller frågor och processer inom ekonomi och finans så kommer vi att vara drivande. Om du är VD så kommer vi samarbeta en hel del, eftersom mycket av det vi arbetar med har effekter på andra delar av bolagets verksamhet. Då är ditt driv också en viktig faktor för att ta bolaget till nästa nivå. Vi projektleder och driver på men det krävs två för att dansa.

I vilka delar av landet arbetar ni?

Vi har ett västsvenskt fokus, men några av våra kunder finns på andra ställen i vårt avlånga land. Det beror helt enkelt på hur viktigt det är för dig att vi kan ses och hur ofta du vill ses. Vi arbetar gärna med kunder över hela Sverige.

Kan ni hjälpa mig sälja mitt företag?

Absolut. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med företagstransaktioner.

Vad ingår i en CFOaaS-tjänst?

På samma sätt som en traditionell CFO-roll, så är vår CFOaaS väldigt mångfacetterad. Det är bolagets förutsättningar och ambitioner som sätter scopet.

Exempel på områden som kan ingå är: controlling, att säkerställa att bolaget har effektiva och tillförlitliga processer inom ekonomiavdelningen, finansiering, cash management, budgetering, prognostisering, business intelligence, rapportering, hållbarhetsredovisning, ERP, investeringskalkyler, förvärvsanalyser, projektledning inom revision, intern kontroll, övriga governance-frågor, incitamentsprogram, riskanalyser, emissioner, IR-frågor, Vendor Due Diligence och IPO-förberedelser.

Vad kostar tjänsten?

Som kund hos oss har man en fast månadskostnad som är baserad på det scope och den omfattning som vi tillsammans med kunden bedömer att uppdraget kräver. Kundens krav och ambition styr prislappen. Boka en kostnadsfri introduktionsworkshop med oss, så hjälper vi dig reda ut dina behov och vad vi kan hjälpa dig med.

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig? Hör av dig.

Kontakta oss så hjälper vi dig reda ut dina behov och vad vi kan hjälpa dig med. Vi inleder med en kostnadsfri workshop för att identifiera dina utmaningar, möjligheter och vilka insatser som kommer göra störst skillnad för ditt bolag. Efter behovsanalysen presenterar vi ett förslag på ett värdeskapande samarbete. Sen är det upp till dig om du vill ta nästa steg på din företagsresa tillsammans med oss.